Cold brew kaffe – hvad er det?

Når det er varmt vejr er det lækkert med kold kaffe. Man kan enten lave det på sædvanlig måde og så straks køle kaffen ned over isterninger. Eller man kan kold-brygge det: i stedet for varmt vand brygger man kaffen på koldt vand og så bare i meget længere tid.

Det kan laves på flere måder. En metode er at koldt vand drypper langsomt ned over kaffen over 6 timer. Jeg har smagt noget, som var helt fantastisk. Det er dog ikke nemt at få til at lykkes – og afhænger også af kaffebønnerne. Jeg smagte på en fra Kenya og en fra Tanzania (som smagte lidt af kirsebær, wau).

Man kan også brygge det som “full immersion” ligesom stempelkande: hvor kaffen trækker i vandet natten over. Det er bare svært at få godt.

 

Drypmetoden
Her kan du se hvordan man brygger cold brew med Hario Cold Water Coffee Dripper http://www.youtube.com/watch?v=ES367gloS9A

 

Udgivet i Smagsuniverser.