Sammenligninger

Hvis du vil træne din smagssans, er det en god idé med sammenligninger indenfor en kategori. Fordi her udfordres din smagssans, da du skal lede efter små forskelle. Og variationen i smagsnoter står tydeligere frem fordi du sammenligner ting der ellers er meget ens.

Samtidig kan du finde frem til hvad du bedst ka li, fx hvilken mørk chokolade ? hvilken ketchup ? Eller … ? Køb en stribe forskellige mærker. Smag gerne sammen med andre.

 

Ideer til sammenligninger

Ved at smage på produkter i samme kategori, fx ren mørk chokolade med samme kakaoindhold, men det bare kommer fra forskellige producenter – så står de små smagsnuancer tydeligt frem. Man skal smage efter og fordybe sig i smagen for sætte ord på forskellene. Det udfordrer din smagssans. Og så får du en bedre fornemmelse af hvilke smage der er i fx oliven olie eller mørk chokolade. Plus at du kan finde ud af hvad du foretrækker.

Her finder du idéer til hvad man kan sammenligne. Se også de forskellige emner under menuen Smags-universer

  • Chokolade
  • Brød, fx kun ciabata brød. Eller kun surdejsbrød. Eller kun rugbrød med kerner
  • Oliven olier
  • Pesto Genovese (denne grønne med basilikum)
  • Æbler
  • Tomater
  • En type ost, fx brie
  • Sorte theer – ikke dem med tilsat skovbær osv, men rene theer fx Darjeeling, Ceylon, Assam
  • Oliven
  • Kaffe
  • Øl
  • Ketchup
  • Vanilie-is
  • Leverpostej
  • find selv på flere

Bemærk: der er ingen pointe i at sammenligne chokolade tilsat fx chili over en der er tilsat appelsin. Så er det ikke forskellen i chokolade, der står frem, men mest chili og appelsin smag.

 

Klik videre for at finde detaljeret vejledning til at lave sådan en sammenligning.

mundfuld