Gå på Kaffebar

Kaffe kan smage meget forskelligt. Når kaffe er ristet meget mørkt og/eller har ligget mere 3 måneder fra ristedato, så er der kun “stabile” aromaer tilbage: brændt, bitter, kul, tobak … Sådan er det meste kaffe, som drikkes i verden.

Hvis du vil prøve hvordan friskristet og specialristet kaffe er, kan du gå på en af de kaffebarer, som går op i høj kvalitet af kaffen: Friskristet og forskellige grader af lys og mellemristet kaffe. Plus styr på god brygning af kaffen.

Sådanne kaffebarer har typisk flere kaffer at vælge mellem. Benyt chancen og prøv forskellige samtidig. Enten to espresso/cappucino på hver sin bønne. Eller to filterkaffe på hver sin bønne. Du lærer mere om smagen ved at sammenligne.

Her er nogle af den slags kaffebarer i København:

Forloren Espresso, Store Kongensgade 32, København K

The Coffee Collective ligger flere steder i København. De har typisk to forskellige espresso’er at vælge mellem.

Copenhagen Coffee lab på Boldhusgade 6, København K (mellem Strøget og Christiansborg)

 

Læs omtale af flere kaffebarer hos http://www.coffeeporn.dk/

Cold brew kaffe – hvad er det?

Når det er varmt vejr er det lækkert med kold kaffe. Man kan enten lave det på sædvanlig måde og så straks køle kaffen ned over isterninger. Eller man kan kold-brygge det: i stedet for varmt vand brygger man kaffen på koldt vand og så bare i meget længere tid.

Det kan laves på flere måder. En metode er at koldt vand drypper langsomt ned over kaffen over 6 timer. Jeg har smagt noget, som var helt fantastisk. Det er dog ikke nemt at få til at lykkes – og afhænger også af kaffebønnerne. Jeg smagte på en fra Kenya og en fra Tanzania (som smagte lidt af kirsebær, wau).

Man kan også brygge det som “full immersion” ligesom stempelkande: hvor kaffen trækker i vandet natten over. Det er bare svært at få godt.

 

Drypmetoden
Her kan du se hvordan man brygger cold brew med Hario Cold Water Coffee Dripper http://www.youtube.com/watch?v=ES367gloS9A